Mijn boek: ‘Gelukkig opgroeien’ is uit!

Jezelf zijn
Voor mij is gelukkig opgroeien dat je als kind de vrijheid voelt om jezelf te zijn en dat je de vrijheid voelt om je vrijuit te uiten. Zodat je kunt opgroeien tot een oprechte volwassene die ontspannen, veerkrachtig, blij en vol zelfvertrouwen in het leven staat.
Wij ouders zitten geregeld met de handen in het haar. Hoe kunnen we naast ons drukke baan, sociale contacten en fijne sportuurtjes er ook nog voor zorgen dat onze kinderen ontspannen en blij in het leven staan?
In mijn boek laat ik je zien hoe jouw blije en open levenshouding jouw kind positief ondersteunt. Verder geef ik aan wat jij kunt doen om voor je kind een omgeving te creëren waar het kan opgroeien tot een oprechte volwassene. Het komt in het kort hierop neer:

1. Wees een inspirerend rolmodel
Als jij met een stevige, open en blije levenshouding in het leven staat, ben jij het inspirerende rolmodel waar je kind zich aan kan spiegelen. Want jij bent zijn of haar grote voorbeeld en je kind neemt jouw levenshouding haast als vanzelfsprekend over. Je kind doet niet wat jij zegt dat het ‘moet’ doen, het doet jou na!

In mijn boek nodig ik je uit te reflecteren op jouw huidige levenshouding. Door alle vragen over jouw kernwaarden, jouw verlangens en dromen en jouw behoeften in Deel 2,3 en 4  te beantwoorden, kom je erachter of jij echt doet wat je diep van binnen graag wil doen. Vervolgens laat ik je zien hoe je stappen kunt zetten om datgene wat je wenst ook daadwerkelijk in je dagelijks leven te creëren. Zodat jij lekker in je vel zit en je kind jou hierin automatisch volgt.

2. Geef je kinderen de ruimte zichzelf te zijn
Wees met je aandacht liefdevol aanwezig voor je kind. Kijk het aan als het je iets vraagt of vertelt. Geef antwoord met je volle focus. Bied het liefdevol en in een veilige context ruimte en geef het jouw vertrouwen. Zo kan je kind zijn nieuwsgierigheid vrij volgen en blijft het in verbinding met zichzelf. Je bent als ouder dus meer een coach in plaats van dat je oplegt, bepaalt en stuurt.

Zo werkte het ook bij Rosa (een cliënte van 8 jaar) die helemaal opbloeide en zich positief ging ontwikkelen toen haar moeder Ingrid de teugels liet vieren en Rosa de ruimte kreeg waar ze recht op heeft en waar ze wel bij vaart. In Deel 1 van mijn boek beschrijf ik hoe 5 kinderen in mijn praktijk er zelf voor zorgden zich weer helemaal goed te voelen. In deel 5 beschrijf ik dat je kind echt blij wordt van zelfexpressie. Ik geef je daar veel tips en praktische voorbeelden voor hoe jij dit voor jouw kind kunt faciliteren.

3. Bied je kinderen mentale verbeeldingsstrategieën aan
Breng je kinderen in aanraking met visualisaties, yoga, mindfulness of een andere tak van sport waarbij bewustzijn en/of ontspanning centraal staan, waarbij kinderen leren hoe ze hun eigen lichaam en geest tot rust kunnen brengen zodat ze hun dag beleven in contact met zichzelf, vol focus, kalmte en energie. Ze leren er ook dat je zelf in de hand hebt hoe je je voelt, ongeacht de omstandigheden. Want het gaat niet om wat er gebeurt, maar om hoe jij reageert op wat er gebeurt.

Jong geleerd is oud gedaan. Zoals bij Frank, een cliënt die op zevenjarige leeftijd heeft geleerd om zich op een eenvoudige manier goed te voelen in zijn buik en zijn hele lichaam. Hier heeft hij zijn hele leven wat aan. Het dagelijks doen van de leuke en effectieve Just Feel Happy-visualisaties, die verspreid in het boek aan de orde komen, heeft veel voordelen. Onder andere dat jij en je kind kalmte én focus ervaren, ontspanning én energie. Voor rust, harmonie en vele genietmomenten in je gezin.

Wil jij  je kinderen gelukkig laten opgroeien?
Laat je inspireren door mijn praktische boek vol met tips, visualisaties en een Just Feel Happy-reis voor jou. Een reis waarin je niet alleen (her)ontdekt wat je diep van binnen wenst en verlangt maar ook leert hoe je dit stap voor stap kunt waarmaken in je dagelijkse leven. Waardoor jij het inspirerende rolmodel bent waar je kind zich aan kan spiegelen. Klik hier voor meer informatie over mijn nieuwe boek.