De resultaten van dit onderzoek triggerde mij ….

Ik weet uit jarenlange ervaring hoe goed visualisaties werken. Voor kinderen, jongeren en volwassen. De blije gezichten als het weer beter gaat na een periode van buikpijn, hoofdpijn of je niet lekker in je vel voelen. De dankbare ouders, want die voelen zich vaak ongelooflijk machteloos als ze hun kind niet kunnen helpen met de klachten. Juist daarom ben ik zo blij dat wetenschappelijk onderzoek deze resultaten ondersteunt.

Bewezen effectief
Onderzoekers van de Coventry University (UK) en de Radbouduniversiteit concludeerden in juni 2017 dat door meditatie, yoga, Tai Chi en andere zogenaamde mind-body interventies, je ontspanning ervaart en je hebt minder kans op ontsteking gerelateerde aandoeningen. Andere effecten van meditatie bij volwassenen uit eerder onderzoek zijn o.a.: de veroudering van de hersenen gaat minder snel, stress, angstgevoelens en depressies worden verminderd, je compassie neemt toe, het maakt je positief, het versterkt je immuunsysteem en je concentratievermogen verbetert.

Meditatie juist voor kinderen
Kinderen hebben ook voordeel van meditatie, yoga, visualisaties ect. Uit onderzoek naar de effecten van meditatie bij kinderen bleek dat het stress vermindert en het concentratievermogen verhoogt. Door kinderen van jongs af aan de gelegenheid te geven te leren mediteren, worden ze kalmer en alerter. Op school en thuis!

Kiezen voor meditatie. Thuis en op school.
Ik ben blij dat steeds meer ouders en scholen kinderen een vorm van meditatie aanbieden. Zo leren kinderen te ontspannen naast alle indrukken die ze op doen. Ze ontwikkelen veerkracht, zodat als het eens tegenzit, ze de tools hebben om zich weer lekker in hun vel te voelen. Dat geeft (zelf)vertrouwen!

Wat kun jij doen?
Heb jij ervaring met meditatie? Wat levert het jou op? Als je goede ervaringen hebt gun jij jouw kinderen of jouw leerlingen natuurlijk ook deze effecten! Misschien heb je nog geen ervaring met visualisaties. Maar wil je wel graag voor jezelf en je kind de positieve effecten van deze effectieve oefeningen ervaren.  Klik dan hier. Wil jij samen met je leerlingen aan de slag? Kijk dan hier.