Just Feel Happy-tool 1: adem leuke dingen in!

Steun en stimuleer je kind!
Volgens een eerste impressie van het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) hebben kinderen in de basisschoolleeftijd wisselend last van de lockdown. Kinderen waarvan de ouders hen praktisch en emotioneel steunen en stimuleren hebben het minste kans op negatieve uitwerkingen op hun ontwikkeling. Ook al kan hun ontwikkeling soms iets trager zijn of iets anders. Er is weinig kans op beschadiging.

Sommige kinderen hebben het zwaar
Hoe anders is dit voor kinderen in gezinnen waarvan de ouders bijvoorbeeld een verstandelijke beperking hebben of waar geldzorgen zijn, of voor kinderen die zelf psychosociale problemen hebben. Sociale en praktische steun is voor kinderen in deze omstandigheden van extra groot belang. Als die zoals nu in de lockdown onder druk komt te staan, kan dit een negatief effect hebben op de ontwikkeling van deze kinderen.

Highway tot rust en harmonie
Daarom is het belangrijk dat alle kinderen en hun ouders over de tools beschikken om zich goed te voelen van binnen. Dat ze ervaren hoe een rustige ademhaling hen tot rust brengt. Dat ze leren hoe ze piekergedachten kunnen loslaten. En last but not least: dat ze leren dat ze zelf invloed hebben op hoe ze zich voelen. Hoe hun omstandigheid ook is. Daarom heb ik 5 leuke, eenvoudige en effectieve Just Feel Happy-tools speciaal voor jou en je kinderen ontwikkeld om je krachtig en sterk te voelen. 

Just Feel Happy-tool 1: Adem leuke dingen in
– Neem samen met je kind even een rustmoment.
– Adem samen rustig in en uit, zolang als prettig voelt.

Tip 1: Adem in naar de voeten en uit naar je buik.

Tip 2: Adem leuke dingen in en alles wat je kwijt wil uit.

Suggestie: Jij zelf kunt er voor zorgen je fijn en rustig te voelen.
Zeg deze suggestie tegen je kind(eren) als jullie fijn samen aan het nagenieten zijn van deze oefening.

Elke dag een andere oefening
Wil je meer leuke en effectieve kant & klaar oefeningen? Kijk dan op deze pagina. En kies bijvoorbeeld voor het gezinspakket. Luisteren naar visualisaties is in deze tijd geen overbodige luxe! De metaforen en suggesties in de visualisaties geven je kind positieve input, zodat het leert zich makkelijk te ontspannen. Ook al is er zoveel chaos buiten ons, je kind leert zich van binnen rustig en fijn voelen. Zo bouwt het veerkracht op en vertrouwen. En jij ook!