JUST FEEL HAPPY-tool 2: Jouw fijnste plek

Want als je je verbeeldt dat je relaxed op een fijne plek bent, voel je je gelijk al beter. En dat is hard nodig volgens medewerkers van de kindertelefoon. Ze merken dat steeds meer jongeren tijdens deze tweede lockdown last hebben van emotionele problemen zoals depressieve gevoelens en eenzaamheid.

Kinderen en jongeren hebben last van de coronamaatregelen

Volgens het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) bevestigen recente onderzoeken dat kinderen en jongeren het steeds zwaarder hebben om de corona-maatregelen vol te houden. Daarom heb ik voor álle kinderen 5 Just Feel Happy-tools ontwikkeld. Om hen een hart onder de riem te steken en een tool te geven waarmee ze zich op elk moment goed kunnen voelen. Vandaag oefening 2.

Just Feel Happy-tool 2: Jouw fijne plek

– Neem samen met je kind even een rustmoment.

– Adem een paar keer rustig in en uit.

– Vraag je kind om in gedachten naar een fijne plek te gaan, waar het zich veilig en op zijn gemak voelt.

Tip 1: Vraag je kind op deze plek te voelen, te luisteren, te kijken en te ruiken.

Tip 2: Geef je kind(eren) de volgende suggestie als jullie aan het nagenieten zijn: ‘Je voelt je fijn als je fijne dingen fantaseert.’

Voor ieder wat wils

Wil je meer leuke en effectieve kant & klaar oefeningen? Kijk dan op deze pagina. En kies bijvoorbeeld voor het gezinspakket. Luisteren naar visualisaties is in deze tijd geen overbodige luxe! De metaforen en suggesties in de visualisaties geven je kind positieve input, zodat het leert zich makkelijk te ontspannen. Ook al is er zoveel chaos buiten ons, je kind leert zich van binnen rustig en fijn voelen. Zo bouwt het veerkracht op en vertrouwen. En jij ook!

Ik ben er voor jullie

Heeft je kind behoefte aan extra begeleiding? Heb jij behoefte om even te sparren over de aanpak in je gezin? Laat het me weten en we plannen vrijblijvend een telefonisch gesprek. Soms helpen een paar kleine aanwijzingen jullie weer op de goede weg. Bel me gerust: telnr: 06-20525160