Met hypnose je buikpijn de baas!

Hoe mooi zou het zijn als je kind tools heeft om veerkracht te ontwikkelen? Als het over vaardigheden beschikt om er zelf voor te zorgen zich goed te voelen van binnen? Hoe de uiterlijke omstandigheden ook zijn. Zodat je kind vol (zelf)vertrouwen en met plezier de uitdagingen van het leven tegenmoet treedt. Je kind groeit in zelfvertrouwen en zelfstandigheid en jij kunt ontspannen genieten, samen met je kind.

Machteloos toekijken
Want als jouw kind geregeld buikpijn of hoofdpijn heeft of je merkt dat je kind vaker boos, verdrietig of juist heel onverschillig is, zorgt dit thuis of op school vaak voor stress en problemen. En voel je je soms zo ontzettend machteloos als moeder of vader. Juist voor die kinderen heb ik oefeningen ontwikkeld om de positieve spiraal weer op te starten. Ik geef jouw kind daarvoor hele eenvoudige en vooral effectieve visualisaties.

Jouw favoriete plek
In visualisaties passen we de kracht van verbeelding toe om je te ontspannen, je gezondheid te verbeteren en je prestaties te verhogen. Als je je een voorstelling maakt van een bepaalde gebeurtenis, situatie of gevoel, reageert je geest en lichaam namelijk alsof het echt plaatsvindt. Wanneer je bijvoorbeeld fantaseert dat je op je favoriete plek bent en je de ontspanning voelt van daar te zijn, activeert dit een daadwerkelijke ontspanningsreactie in je lichaam.

Sam visualiseert
Zoals Sam, die een paar keer bij mij is geweest voor begeleiding. Hij is 8 jaar en heeft al jarenlang buikpijn. Vanaf dag 1 dat hij bij mij kwam, heeft hij met de visualisaties de vicieuze cirkel van pijnklachten doorbroken. Dat doet hij door dagelijks zijn moment van ontspanning te nemen. Hij doet dan een zelfhypnose oefening over zijn favoriete bezigheid: voetballen! Sam merkt dat zijn buik steeds beter aan voelt en dat hij met veel plezier voetbalt én beter presteert.

Met al je zintuigen
Sam traint zijn mind met al zijn zintuigen. Hij stelt zich voor dat hij lekker aan het trainen is. Hij voelt tijdens het verbeelden hoe hij zijn spieren aanspant, ziet hoe hij precies in de juiste positie de bal raakt, hoort het geluid van het schoppen tegen de bal en ruikt het gras. Hij doet de oefening met plezier. Waarom werkt visualiseren zo goed?

Hypnose werkt echt!
Als je bijvoorbeeld buikpijn hebt, gaan er signalen van je buik naar je hersenen en pijnsignalen van je hersenen naar je buik. Door hypnose oefeningen, zoals visualisaties, komt het pijncentrum in je hersens tot rust en verminderen de pijnsignalen van de hersenen naar de buik. Je buik voelt steeds beter aan. Hoe mooi is dat! Misschien vraag je je af, wat hypnose precies is. Het is dagdromen met een doel. Zoals Sam zijn fantasie gebruikt om zich lekker in zijn vel te voelen en een topwedstrijd te spelen. Iedereen kan het! Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.

Visualiseren voor elk kind!
Omdat het leven vele (leuke) uitdagingen biedt, is ieder kind gebaat bij veerkracht en weerbaarheid.  Hoe jonger geleerd, hoe makkelijk een kind het zich eigen maakt. Door regelmatig visualisaties te doen ontwikkelen kinderen meer (zelf)vertrouwen, zelfstandigheid en veerkracht. En het belangrijkste: ze zijn zichzelf! Kan jouw kind wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan heb ik iets voor hem of haar!

Just Feel Happy-visualisatie ‘fijne plek’
Keer op keer merk ik namelijk hoe blij kinderen zijn om een tool in handen te hebben waarmee zij er zelf voor kunnen zorgen om zich goed te voelen. Daarom heb ik speciaal voor jullie een fijne visualisatie ingesproken. Luister hier samen met je kind naar de visualisatie ‘fijne plek’. En merk hoe jullie tot rust komen. 

Wil jij met je gezin graag vaker genieten van leuke en effectieve visualisaties? Klik dan hier voor meer fijne en helpende visualisaties. Tip: kies het gezinspakket en ontvang elke maand 5 nieuwe visualisaties! 

Wil jij graag persoonlijke begeleiding voor je kind? Bel me dan voor info (06-20525160) of stuur me een mail. Ik hoor graag van je!