Met visualisaties van onrust naar innerlijke kracht!

Voel jij ook de onrust in je omgeving, op je werk en in je gezin? Ervaar jij ook een vage onderhuidse stress? Want er lijkt wel overal om ons heen chaos te heersen. Verlang jij ook naar innerlijke rust, stabiliteit en veiligheid? Voor jezelf en je gezin? Buiten je lijk je het antwoord niet te vinden.

Jouw visualisatiekracht is een eenvoudig en effectief middel om naar binnen te gaan. Want zodra jij intuned op je binnenwereld, zal je de innerlijke rust ervaren waar je naar verlangt. Zo voel en weet je van binnenuit weer welke richting op te gaan. Zodat jij weer in je kracht staat.
Mét een gratis fijne bekrachtigende visualisatie voor jou en je kinderen. Voor quality time. Om samen naar te luisteren.

Visualisatiekracht van jouw kinderen
Fantaseren is iets wat jonge kinderen vanzelfsprekend doen. Ze leven nog in een magische wereld waarin alles mogelijk is. Zij hoeven niet te leren visualiseren, zij kunnen het al! Als je spelenderwijs aansluit bij hun verbeeldingskracht en inlevingsvermogen, zal je ervaren van hen hoe het werkt. Namelijk: als je gelooft dat wat je je verbeeldt ook gebeurt (gaat gebeuren), dan gebeurt het ook. 

Want wanneer je je voorstellingsvermogen traint met mentale strategieën zoals visualisaties, ben je beter in staat dit na te bootsen in je dagelijks leven. Je bent meer gemotiveerd, kalmer en het zal je prestaties of situaties positief beïnvloeden. Stel je wil je graag ontspannen voelen. Je visualiseert dat je in een hangmat ligt aan het strand. Hierdoor veranderen je ademhaling en je hartslag en voel je je meer ontspannen.

Wij als inspirerend rolmodel
Wij kunnen dus net als onze kinderen onze denkkracht inzetten voor innerlijke rust, evenwicht en balans. En natuurlijk plezier! Zodat wij ontspannen onze kinderen begeleiden, er meer rust en harmonie in ons gezin zal zijn en wij een inspirerend rolmodel voor onze kinderen zijn. Nog een drietal tips voor jou als inspirerend opvoeder.  

Ten eerste om kinderen vóór te leven zoals wij graag willen dat ze zich gedragen. Want kinderen doen niet wat wij zeggen wat ze moeten doen. Nee, ze doen ons na. Soms letterlijk! Vervolgens kinderen liefdevol ruimte, veiligheid en vertrouwen te geven zodat ze hun eigen nieuwsgierigheid kunnen volgen. Zodat ze zichzelf mogen en kunnen zijn.

Super speelse avonturen
Ten derde kunnen we aansluiten bij de mentale kracht van kinderen door hen verhalen te vertellen en visualisaties aan te bieden waarin wij positieve en bekrachtigende woorden en zinnen verweven. Het werkt nog beter als je je kinderen deel laat zijn van het verhaal! Zo rijgen jullie de mooiste avonturen aan één met hoofdpersonen die de meest inspirerende avonturen mee maken. Jouw kinderen leren zo op een onbewust niveau datgene wat je de hoofdfiguren laat meemaken. En ze blijven hun visualisatiekracht oefenen!

Bijvoorbeeld: piraat Pieter is bang voor onweer. Je vertelt dat iedereen wel eens bang is, ook piraten. Angst waarschuwt je namelijk om goed op te letten. Pieter haalt alle zeilen neer en zorgt dat alle touwen en masten goed vastzitten, zodat het veilig is op de boot. Misschien wil je je kind vragen: “Wat heeft Pieter verder nog nodig om zich weer rustig en veilig te voelen?” Stel jouw kind zegt: “Een knuffel”. Dan geven jullie piraat Pieter in gedachten een knuffel en staat hij snel blij en krachtig op het dek. Misschien geeft jouw kind zo indirect aan dat het een knuffel nodig heeft als het bang is.

Daniël doet het voor
Kinderen houden ervan! Van het verhaal over Daniël de hond die zo vriendelijk en blij is. Daniël die zijn blijheid helemaal vanzelf doorgeeft. Zonder er iets voor te doen. Want liefdevolle vriendelijkheid, compassie, is besmettelijk. Het blijkt uit onderzoek dat als jij aardig doet tegen een ander, die ander tegen drie andere mensen weer met compassie reageert.

Zo maken we allemaal en met z’n allen de wereld een stukje mooier. Op een fijne manier. Want vriendelijk zijn geeft ons zelf ook een goed gevoel. Wil jij samen met je kinderen naar het leuke inspirerende verhaal van Daniël luisteren? Klik dan hier. Veel luisterplezier! En laat me gerust weten welke spannende avonturen jullie samen beleefd hebben! Wil je meer leuke, speelse en bekrachtigende visualisaties beluisteren? Kijk dan hier verder! Voor elk kind, en alle volwassenen!