Focus, rust en harmonie in de klas

Je voelt (te) vaak onrust bij jezelf en in de klas. Omdat je een hoge druk bij jou op school ervaart. Ook vanwege de soms torenhoge verwachtingen van de ouders van je leerlingen. Je mist nu de focus en motivatie. Het enthousiasme. En dat merk je ook bij je collega’s. Verlangen jullie naar meer rust, speelsheid en ruimte om te experimenteren? Voor jullie zelf én de leerlingen?

Rust en plezier in de klas begint bij jou!

We willen allemaal lekker in ons vel zitten. En natuurlijk ook dat onze leerlingen lekker in hun vel zitten! Toch? En dat begint bij onszelf. Kinderen kopiëren hoe wij in het leven staan in plaats van dat ze doen wat we van hen verwachten. We zijn een inspirerend rolmodel, als we goed zorgen voor onszelf, rust ervaren en uitstralen en plezier hebben in wat we doen.

Just Feel Happy
Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken om te ontspannen en in balans te zijn? Speciaal daarvoor heb ik de leuke Just Feel Happy visualisaties ontwikkeld: voor kinderen én volwassenen! De Just Feel Happy visualisaties zijn korte, effectieve oefeningen speciaal voor het lager onderwijs.

Als jullie deze speelse, korte oefeningen samen dagelijks beluisteren, is iedereen meer ontspannen en in balans. Met meer focus en harmonie in de klas. Jij bent dus het inspirerende rolmodel dat je wil zijn! En: jouw leerlingen leren ook zelf hoe ze zich goed kunnen voelen, en zich goed blijven voelen! Jullie zullen merken dat jij én je leerlingen meer rust, focus en harmonie ervaren.

Herkenbare en inspirerende thema’s

De speelse visualisaties van het Just Feel Happy programma hebben de volgende 7 herkenbare en inspirerende thema’s:

 • ontspannen
 • genieten
 • vertrouwen
 • houden van
 • voelen
 • delen
 • zorgen voor

De voordelen van het Just Feel Happy Programma

 • korte, effectieve oefeningen van ca. 2 minuten;
 • dus heel makkelijk in het dagelijkse rooster in te passen;
 • af te spelen via een login via de website: mariekeverhaak.com;
 • 28 verschillende visualisaties met 7 mooie en effectieve thema’s;
 • speciaal voor kinderen van het lager onderwijs;
 • je hebt geen speciale voorkennis nodig (een speelse introductie, compassievolle aandacht en ruimte voor een korte nabespreking is voldoende);
 • inclusief een duidelijke toelichting met handige tips & tricks.

De licentie voor het Just Feel Happy Programma is een jaar geldig en is jaarlijks opzegbaar. Jullie krijgen tijdig een mail of jullie de licentie willen verlengen. Je zit dus nergens aan vast.

Kinderen leren makkelijk en snel

De Just Feel Happy-visualisaties zijn leuke verhalen en metaforen waarin verschillende positieve en bekrachtigende suggesties zijn verweven.

 • Hoe je met je gevoelens omgaat;
 • Hoe je goed voor jezelf zorgt;
 • Hoe je jezelf kunt ontspannen;
 • Hoe je bij dat blije gevoel komt in jezelf dat er altijd is;
 • En nog veel meer!

Juist omdat kinderen zo open staan voor suggesties, pikken zij deze suggesties heel makkelijk op. Dit helpt hen op dat moment én op langere termijn om zich beter in hun vel te voelen.

Jarenlange ervaring

Nu denk je misschien… Hoe kunnen visualisaties er nu voor gaan zorgen dat er meer rust en focus ontstaat? Dit zijn niet zomaar visualisaties. De Just Feel Happy visualisaties zijn ontstaan dankzij mijn jarenlange ervaring met kinderen in mijn praktijk als hypnotherapeut, en als onderwijsvernieuwer. Deze oefeningen zijn dan ook door en door getest door deze kinderen. En elke keer zag ik hoe goed deze visualisaties voor hen werken! Kinderen worden kalmer en alerter. Er ontstaat meer rust en harmonie in de klas. Zowel de leerlingen als de leerkrachten profiteren hiervan. 

Investering

De tijdsinvestering per dag is minimaal (een paar minuten per dag). Het Just Feel Happy Programma is al te bestellen vanaf 390 euro per jaar voor de hele school

Deze investering is inclusief:
– 28 visualisaties voor de kinderen;
– 7 visualisaties voor leerkrachten;
– een uitgebreide pdf met een toelichting over de visualisaties.

Je investeert met deze levenslessen in het welzijn van jullie allemaal! Directie, leerkrachten en alle leerlingen. Iedereen groeit in veerkracht om zich – als het eens tegen zit – goed te blijven voelen of zich weer opnieuw goed te voelen. Deze visualisaties voor (zelf)vertrouwen, zelfstandigheid, rust en harmonie gun ik iedereen!

De fijne ontspanningsmuziek heeft veel geholpen. Ik werd veel rustiger. En mijn buikpijn werd minder. Ik durfde veel meer mijn zelf te zijn. Ik geef goed mijn grenzen aan. Iedereen accepteert dat.
Maura - 10 jaar

De regenboogoefening was fijn! Ik was op het strand en mijn lievelingskleur was goud. Ik voelde me helemaal goed en ontspannen. Ik ga de oefening opnieuw doen als ik iets spannend vind om te doen.

Sammy - 7 jaar

Veel gestelde vragen
Hoe werkt een visualisatie?
In visualisaties passen we de kracht van verbeelding toe om je te ontspannen, je gezondheid te verbeteren en je prestaties te verbeteren. Als je je een voorstelling maakt van een bepaalde gebeurtenis, situatie of gevoel, reageert je geest en lichaam namelijk alsof dit echt plaatsvindt. Wanneer je bijvoorbeeld fantaseert dat je op je favoriete plek bent en je de ontspanning voelt van daar te zijn, activeert dit een daadwerkelijke ontspanningsreactie in je lichaam.
Waarom zou je visualisaties doen?
Deze vraag kun je aan de kinderen stellen. Ze weten het heel goed! Als ze zelf vertellen waarvoor het goed is, zijn ze waarschijnlijk vanzelf gemotiveerd!
Door visualisaties:
– voel je je kalm en rustig, zodat je weet wat je graag wilt (en wat niet) en waar je blij van wordt (en waarvan niet);
– kun je je langer en beter focussen op bijvoorbeeld een tekening, een opdracht voor school of sport;
– zorg je goed voor je gezondheid omdat je luistert naar je gevoelens in plaats van dat je ze opkropt. Dat opkroppen geeft stress en kan zorgen voor klachten.

Hoe is een visualisatie opgebouwd?
Elke visualisatie begint met het rustig in en uit ademen om te ontspannen. In de visualisaties zijn verder vele positieve en bekrachtigende suggesties verwerkt om je lekker in je vel te voelen en jezelf te zijn. En dus om gezond te zijn en te blijven.

Wanneer laat ik een Just Feel Happy visualisatie beluisteren?
Mijn advies is om samen met de kinderen elk begin van de dag een oefening te luisteren. De kinderen krijgen dan de ruimte en tijd om tot rust te komen, en vanuit die rust hun schooldag te beginnen. Zeker als je dit ritueel dagelijks doet, zul je merken dat de kinderen meer focus hebben en vanuit rust op elkaar reageren waardoor het leef- en leerklimaat in de klas verbetert.

Hoe kan ik deze visualisaties integreren in het lesprogramma?

Door die visualisatie te laten beluisteren die aansluit bij het onderwerp wat je die dag behandelt.

Wat nu als een kind niet mee wil doen?

Als een leerling niet mee wil doen, laat hem of haar dan in dezelfde ruimte een tekening maken of iets gaan lezen. De oefening werkt dan toch wel.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Bij aankoop van het Just Feel Happy- programma krijg je een uitgebreide toelichting!