Focus en rust voor de leerlingen

Jullie hebben te maken met een hoge werkdruk, zeker in het middelbaar onderwijs. Ook voor je leerlingen ligt de lat hoog. Je wilt jouw vakkennis en jouw voorliefde voor je vak graag doorgeven. Maar je mist soms de motivatie en focus. En het plezier. Net als je leerlingen. Die ook vaak overprikkeld zijn: smartphones, social media. En dat heeft uiteraard een wisselwerking op elkaar. Herkenbaar?

Practise what you teach…

We willen allemaal lekker in ons vel zitten. En we willen natuurlijk ook dat onze leerlingen lekker in hun vel zitten! Toch? En dat begint bij onszelf. Leerlingen kopiëren onze levenshouding. Dat biedt grote kansen om hen het goede voorbeeld mee te geven! Zeker tijdens hun puberteit die met veel onzekerheden en veranderingen gepaard kan gaan. We zijn een inspirerend rolmodel, als we goed zorgen voor onszelf, rust ervaren en uitstralen en plezier hebben in wat we doen.

Just Feel Happy
Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken om in de klas te ontspannen en in balans te zijn? Speciaal daarvoor heb ik de leuke ‘Just Feel Happy’ visualisaties ontwikkeld: voor jongeren én volwassenen! De Just Feel Happy visualisaties zijn korte, effectieve oefeningen speciaal voor het middelbaar onderwijs.

Als jullie deze inspirerende, korte oefeningen samen dagelijks beluisteren, is iedereen meer ontspannen en in balans. Met meer focus en harmonie in de klas. Jij bent dus het inspirerende rolmodel dat je wil zijn! En: jouw leerlingen leren ook zelf hoe ze zich even kunnen ontspannen. Hoe ze zich goed kunnen voelen, en zich goed blijven voelen! Jullie zullen merken dat jullie én jullie leerlingen meer rust, focus en harmonie ervaren.

Herkenbare en inspirerende thema’s

De korte, effectieve visualisaties van het Just Feel Happy programma hebben de volgende 7 herkenbare thema’s:

 • ontspannen
 • genieten
 • vertrouwen
 • houden van
 • voelen
 • delen
 • zorgen voor

De voordelen van het Just Feel Happy Programma

 • inspirerende, korte oefeningen van ca. 4 minuten;
 • dus heel makkelijk in het dagelijkse rooster in te passen;
 • af te spelen via een login via de website: mariekeverhaak.com;
 • 28 verschillende visualisaties met 7 herkenbare en inspirerende thema’s;
 • speciaal voor jongeren van het middelbare onderwijs;
 • inclusief 7 visualisaties voor de docenten;
 • je hebt geen speciale voorkennis nodig (een korte introductie, compassievolle aandacht en ruimte voor een korte nabespreking is voldoende);
 • inclusief een duidelijke toelichting met handige tips & tricks.

De licentie voor het Just Feel Happy Programma is een jaar geldig en is jaarlijks opzegbaar. Jullie krijgen tijdig een mail of jullie de licentie willen verlengen. Je zit dus nergens aan vast. Alle visualisaties zijn direct en in één keer beschikbaar. Elk nieuw jaar komen er weer andere inspirerende visualisaties bij.

Jongeren hebben ook behoefte aan ontspanning!

De Just Feel Happy visualisaties zijn effectieve verhalen en metaforen waarin vele positieve en bekrachtigende suggesties zijn verweven. Het gaat over:

 • Hoe je met je gevoelens omgaat;
 • Hoe je goed voor jezelf zorgt;
 • Hoe je jezelf kunt ontspannen;
 • Hoe je bij dat blije gevoel komt in jezelf dat er altijd is;
 • En nog veel meer! 
Juist omdat jongeren ook behoefte hebben aan lekker in hun vel zitten, staan ze open voor metaforen en suggesties die hen daarin ondersteunen! Ze kunnen het geleerde direct toepassen en leggen hiermee een basis voor hun hele leven. En het is een welkom moment van ontspanning in hun drukke bestaan.
Jarenlange ervaring

Nu denk je misschien… Hoe kunnen visualisaties er nu voor gaan zorgen dat er meer rust en focus ontstaat? Dit zijn niet zomaar visualisaties. De Just Feel Happy visualisaties zijn ontstaan dankzij mijn jarenlange ervaring met kinderen en jongeren in mijn praktijk als hypnotherapeut, en als onderwijsvernieuwer. Deze oefeningen zijn dan ook door en door getest door deze kinderen en jongeren. En elke keer zag ik hoe goed deze visualisaties voor hen werken! Jongeren worden kalmer en alerter. Er ontstaat meer rust en harmonie in de klas. Zowel de leerlingen als de docenten profiteren hiervan.

Investering

De tijdsinvestering per dag is minimaal (ongeveer 10 minuten per dag). Het Just Feel Happy Programma is al te bestellen vanaf 390 euro per jaar voor de hele school.

Deze investering is inclusief:
– 28 visualisaties voor de jongeren;
– 7 visualisaties voor de docenten;
– een uitgebreide pdf met een toelichting over de visualisaties.

Je investeert met deze levenslessen in het welzijn van jullie allemaal! Directie, docenten en alle leerlingen. Iedereen groeit in veerkracht om zich – als het eens tegen zit – goed te blijven voelen of zich weer opnieuw goed te voelen. Deze visualisaties voor (zelf)vertrouwen, zelfstandigheid, rust en harmonie gun ik iedereen!

Veel gestelde vragen
Hoe werkt een visualisatie?
In visualisaties passen we de kracht van verbeelding toe om je te ontspannen, je gezondheid te verbeteren en je prestaties te verbeteren. Als je je een voorstelling maakt van een bepaalde gebeurtenis, situatie of gevoel, reageert je geest en lichaam namelijk alsof dit echt plaatsvindt. Wanneer je bijvoorbeeld fantaseert dat je op je favoriete plek bent en je de ontspanning voelt van daar te zijn, activeert dit een daadwerkelijke ontspanningsreactie in je lichaam.
Waarom zou je visualisaties doen?
Deze vraag kun je aan de jongeren stellen. Ze weten het heel goed! Als ze zelf aangeven waarvoor het goed is, zijn ze waarschijnlijk vanzelf gemotiveerd!
Door visualisaties:
– voel je je kalm en rustig, zodat je weet wat je graag wilt (en wat niet) en waar je blij van wordt (en waarvan niet);
– kun je je langer en beter focussen op bijvoorbeeld een opdracht voor school of sport;
– zorg je goed voor je gezondheid omdat je luistert naar je gevoelens in plaats van dat je ze opkropt. Dat opkroppen geeft stress en kan zorgen voor klachten;
– ontwikkel je zelfstandigheid, zelfvertrouwen, vertrouwen, veerkracht, plezier, respect, verantwoordelijkheid, zorgzaamheid, compassie, assertiviteit, creativiteit, dankbaarheid, liefde, oprechtheid en vergevingsgezindheid. En het belangrijkste: je bent jezelf!
Hoe kan ik deze visualisaties introduceren bij jongeren?
Door uit te leggen hoe belangrijk het is om naast alle indrukken die je opdoet ook tijd vrij te maken om die indrukken los te laten en zo ruimte te maken voor nieuwe indrukken. Zodat je ontspannen in het leven staat en stressklachten zoals buikpijn en hoofdpijn voorkomt!
Verder kun je aangeven dat je focus verbetert. Voor schoolopdrachten, bij het sporten, musiceren en andere bezigheden. Met een betere focus kun je datgene wat je doet, beter en in kortere tijd volbrengen.
Jij kent je leerlingen het beste. Geef gerust alle redenen aan die leerlingen kunnen motiveren om te luisteren. Forceer echter niets. Het kan tijd nodig hebben voordat leerlingen besluiten te luisteren. Het ondersteunt hen als jij als docent mee doet met de visualisaties.
Hoe is een visualisatie opgebouwd?
Elke visualisatie begint met het rustig in en uit ademen om te ontspannen. In de visualisaties zijn verder vele positieve en bekrachtigende suggesties verwerkt om je lekker in je vel te voelen en jezelf te zijn. En dus om gezond te zijn en te blijven.
Wanneer laat ik een Just Feel Happy visualisatie beluisteren?
Mijn advies is om samen met de leerlingen elk begin van de dag een oefening te luisteren. De leerlingen krijgen dan de ruimte en tijd om tot rust te komen, en vanuit die rust hun schooldag te beginnen. Zeker als je dit ritueel dagelijks doet, zul je merken dat de leerlingen meer focus hebben en vanuit rust op elkaar reageren waardoor het leef- en leerklimaat in de klas verbetert.
Wat nu als een leerling niet mee wil doen?
Laat hem of haar dan in dezelfde ruimte dan iets voor zichzelf gaan doen, bijvoorbeeld wat lezen. De oefening werkt dan toch wel.
Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Bij aankoop van het Just Feel Happy- programma krijg je een uitgebreide toelichting!