‘Super bedankt Marieke!’

‘Wat niemand lukte, lukte Marieke in slechts 5 sessies’

Onverklaarbare buikpijn; dit was de ziekenhuisdiagnose bij onze toen 3-jarige zoon Morris. Na een zoektocht van 4 jaar waarin talloze artsbezoeken, verschillende medicijnen en NEI therapie zich afwisselden, vonden wij Marieke via een vooruitstrevende arts die hooggevoeligheid erkende in haar praktijk.

Wij durfden bijna niet meer te hopen op een oplossing totdat Marieke hem in slechts 5 sessies naar een buikpijnvrij leven leidde. Marieke doorgrondde de mentale oorzaak van de buikpijn, reikte hem op maat handvatten aan en gaf hem het vertrouwen dat hij hiermee zichzelf kon helpen. Na 4 jaar non stop pijn te hebben gehad, veranderde hij van een zwaarmoedig kind naar een opgewekt kind dat helemaal zichzelf kan en mag zijn. Wij zijn Marieke voor altijd dankbaar voor haar geweldige werk met Morris. 

Priscilla Bouwman

‘De sessies bij Marieke hebben Maura en ons gezin zoveel gebracht’

“Maura heeft al jaren buikpijn en ze is pas 5 jaar jong. Het beïnvloedt haar leventje. Bij een spannende gebeurtenis was het op een gegeven moment zo erg dat ze flauw viel. Na een second opinion bij een kinderarts in Nieuwegein, komen we in contact met Marieke. Het eerste gesprek is met ons drieën en daarna werken Marieke en Maura samen. De sessies verlopen goed en Maura leeft naar elke sessie toe.

De ontspanningsoefeningen die Maura krijgt, beluisteren we trouw elke avond voor het slapen gaan. Na 6 sessies gaat het een stuk beter met Maura! Ze heeft geen flauwtes meer en de buikpijn is minder. Eigenlijk is de therapie klaar, maar Maura is nog niet zover.

Samen met Marieke maken we een vervolgplan, om zo het vertrouwen wat ze heeft opgebouwd te verstevigen. Samen maken Maura en Marieke zelfs een visualisatie die ze PANDABEER noemen.

De visualisatie heeft zoveel verandering binnen ons gezin gebracht. Maura ging inzien dat ze mocht zijn wie ze wilde zijn. Zoals de kinderarts zei:’ Ik kan Maura niet met medicijnen beter maken, als haar hoofdje niet meewerkt.’

De sessies bij Marieke hebben voor Maura en ons gezin zoveel gebracht. Weer houden van jezelf, gehoord worden en handvaten krijgen om met de uitdagingen waar je voor staat om te gaan. De lichamelijke klachten verdwenen in de loop van de tijd en onze Maura kan weer genieten en lachen. Wij kunnen dit iedereen aanraden. Super bedankt Marieke.”

Familie van Veldhoven

‘Ik durf mijn zelf te zijn’

 

“De fijne ontspanningsmuziek heeft veel geholpen. Ik werd veel rustiger. En mijn buikpijn werd minder. Ik durfde veel meer mijn zelf te zijn. En ik wilde gewoon niet weg bij Marieke want als je er eenmaal in therapie zit wilde ik eigenlijk niet meer weg.

Het laatste sessiedeel vond ik het leukste dat ik samen met Marieke mijn eigen tekst voor de ontspanningsoefening mocht maken. En aan het eind kreeg ik een leuk cadeautje als aandenken, die wij nog steeds in de woonkamer hebben staan.

Het gaat goed met mijn. Geen buikpijn meer. En ik durf mijn zelf te zijn, en geef goed mijn grenzen aan. Iedereen accepteert dat.

Dankjewel voor die leuke tijd jammer dat je weg ging maar je dacht altijd aan mijn.

Liefs Maura van Veldhoven (10 jaar)

‘De verbinding voelen met Sammy is goud waard!’

Sammy en ik hebben samen de regenboogoefening  gedaan en we waren daarna heerlijk ontspannen. Het was fijn na een drukke en stressvolle dag de verbinding met mijn zoon te voelen.  Na de oefening wilde Sammy gaan slapen, zo relaxed was hij.  Ik voelde me ook compleet relaxed. Deze oefening gaan we zeker vaker doen!

Saïda, moeder van Sammy

‘Ik voel me goud en ontspannen’

De regenboogoefening was fijn! Ik was op het strand en mijn lievelingskleur was goud. Ik voelde me helemaal goed en ontspannen en daarna wilde ik gaan slapen. De oefening helpt mij als ik bang ben of iets spannend vind om te doen. Dank je wel Marieke!

Sammy (7 jaar)

Ik heb dingen geleerd waar ik voor de rest van mijn leven iets aan heb’

Hoi, ik ben Isabel en ik heb 4 sessies gehad bij Marieke. Ik heb er zelf een hele fijne ervaring mee, omdat je niks “moet”. Ook is het fijn dat als je vragen hebt of als je iets kwijt wil je het haar gerust kan zeggen:-) Ik raad het zeker aan om ook een paar sessies te nemen omdat het mij echt hielp 😉

Groetjes, Isabel (11 jaar)

 

We hebben Hannah weer terug!’

We zaten op een kantelpunt met Hannah. Want ze ging niet meer naar ballet, met heel veel weerstand naar hockey en ze huilde elke dag om naar school te gaan. Ze had vaak buikpijn. Mijn zorg voor Hannah lag als een steen op mijn hart. Zeker omdat ik weet dat Hannah een heel opgewekt, fantasierijk en vrolijk kind is.

Al na de eerste sessie had Hannah een zelfverzekerde pas. En die is gebleven! Bijzonder dat je met zo’n toegankelijke therapie en eenvoudige oefeningen zo’n groot probleem in korte tijd kunt oplossen. Voor mij is het een enorme ontspanning om te zien dat het zo goed gaat met Hannah en dat ze weer haar eigen controle heeft. Dit geeft haar zelfvertrouwen en laat haar groeien.

De therapie en ontspanningsoefeningen zou ik aanraden voor kinderen die bijvoorbeeld ergens tegen opzien, zoals logeren of toetsen maken. Zodat kinderen eigen handvatten hebben en groeien in zelfstandigheid omdat ze zelf hebben geleerd hoe ze zich goed kunnen voelen.
Dank je wel Marieke!

Nienke, moeder van Hannah

 

Ik ga weer naar ballet!’

Misschien gaat het werken, dacht ik van te voren. Ik vond het best spannend om naar Marieke te gaan. De oefeningen waren fijn en ik heb geleerd om rustig te blijven en een goed gevoel in mijn buik te hebben. Eerst ging ik niet meer naar ballet. Nu ga ik weer met veel plezier!  

Hannah (8 jaar) 

 

‘Onvoorstelbaar hoe snel Hugo vooruit is gegaan!’

Een zoon van 15 die al bijna 3 jaar last heeft van onverklaarbare hoofdpijn. Na veel adviezen opgevolgd te hebben hield de hoofdpijn aan bij Hugo. Er was geen rode draad in te vinden helaas. We kwamen via de kinderarts terecht bij Marieke. Ik had mijn twijfels met name omdat ik me nauwelijks kon voorstellen dat er dagen voorbij zouden gaan zonder hoofdpijn.

Na meerdere sessies met Marieke ervaart Hugo steeds meer rust in zijn hoofd en minder hoofdpijn. Ook is hij vrolijker en meer zelfverzekerd.  Hij kan meer aan. Dat nu duidelijk geworden is dat de hoofdpijn  ook te maken heeft met de hoge gevoeligheid van Hugo is voor mij een eye-opener.  Daar waren we zonder Marieke niet achter gekomen.

Ik kan ieder ouder met een hoog gevoelig kind dan ook aanraden om samen naar Marieke te gaan. De tools en handvatten zijn voor Hugo van groot belang. En… ze werken! Daar ben ik enorm blij mee!

Angelica, moeder van Hugo 

 

‘Ik voel me weer lekker in mijn vel’

Ik wist niet zo goed van tevoren wat ik kon verwachten van de therapie, dus daar had ik wel mijn twijfels bij, alleen ik zou alles er aan doen om mijn hoofdpijn weg te krijgen dus toen ben ik gegaan.

De visualisaties en de sessies bij Marieke hebben ervoor gezorgd dat mijn hoofdpijn een stuk minder is en daar ben ik heel blij mee.

Hugo (15 jaar) 

 

‘Levensgeluk en vertrouwen voor Arwin’ 

Wij hebben Marieke als een bijzonder warme en integere therapeute voor onze zoon ervaren. Door haar vermogen om echt contact met hem te maken, heeft zij hem in een paar sessies kunnen helpen om zijn negatieve gedachten om te zetten in een positieve blik. Het heeft hem meer levensgeluk gebracht en het vermogen om met vertrouwen in nieuwe situaties te stappen. Daar zijn we Marieke zeer dankbaar voor!

Marja van Vliet, moeder van Arwin

 

‘Evi knapt snel op’ 

Mijn dochtertje viel laat in slaap door buikpijnklachten. Verder is ze een vrolijk meisje en gaat het op alle vlakken goed met haar. Nadat Evi medicijnen kreeg van de kinderarts voor de oorzaak van de buikpijn, verbeterde haar klachten maar ’s avonds bleef Evi last houden van haar buik. De kinderarts adviseerde ons naar Marieke te gaan.

Marieke legt op een rustige, vriendelijke manier contact met Evi en na 4 sessies gaat het in slaap komen al een stuk makkelijker. Evi luistert graag naar de visualisaties en sluit op die manier ontspannen haar dag af. Hier zijn we erg blij mee! 

Carina, moeder van Evi

 

‘Ik vond het fijn bij Marieke’ 

Ik vond het fijn bij Marieke. Ik werd rustig door wat Marieke in sprak en ik kan er lekkerder van slapen.

Evi (8 jaar)

 

‘Rust helpt mij om met boosheid om te gaan’
Na het luisteren naar de ontspanningsoefeningen voel ik me rustig en stil en val ik rustig in slaap. Mijn buikpijn is over en ik kan goed met mijn boosheid omgaan. En als ik ergens mee zit kan ik dat zeggen tegen mijn ouders. Mijn familie staat altijd voor me klaar en ik zit lekker in mijn vel.
Berry (10 jaar)

 

‘Berry bloeide helemaal op in slechts 4 sessies!’
Zou deze therapie wel passen bij ons gezin, dacht ik voordat we naar Marieke gingen. Nu kan ik volmondig ja zeggen. Marieke is liefdevol en warm en door haar open houding voelden Berry en ik ons meteen op ons gemak. Berry werkte aan wat hem werkelijk dwars zat en in no time leerde hij met zijn boosheid omgaan, verminderde zijn buikklachten en zat hij lekker in zijn vel. Ik raad deze therapie aan voor elk kind en jongere die niet lekker in zijn of haar vel zit maar zeker ook als preventieve methode om klachten te voorkomen. Dank je wel Marieke!
Alina moeder van Berry